Benvingut a la Seu Electrònica de muface

La Seu Electrònica està destinada a facilitar l'accés per mitjans electrònics als procediments administratius, a qualsevol hora i tots els dies de l'any, de forma còmoda i segura.

 • Home >
 • Guia de navegació

Guia de navegació

La Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) posa a la disposició de tots els mutualistes la seva seu electrònica, https://sede.muface.gob.es , a través de la qual poden accedir als diferents serveis electrònics que ofereix.

Aquesta guia de navegació pretén ser una ajuda perquè l'usuari conegui com s'estructura la informació a la seu, els criteris d'accessibilitat que compleix, així com els requisits tècnics i programes necessaris per a la descàrrega d'informació i l'accés als serveis.

La guia es divideix en dues parts, una que tracta de definir la" part pública" de la seu, és a dir, la que és accessible a qualsevol usuari que vulgui fer ús de la mateixa, pertanyi o no a la Mutualitat. I una altra, la" part privada", en la qual, i depenent del tipus d'accés que empri, l'usuari (ja és necessari que sigui mutualista), podrà dur a terme els diferents tràmits electrònics que MUFACE posa a la seva disposició.

1. Part pública

En aquest cas la pantalla d'inici té el següent aspecte:

Portada pagina Inicio

Com es pot observar, es troba dividida en cinc àrees, algunes de les quals són comunes a tota l'aplicació ("part privada" inclosa) i unes altres no.

 

a. Capçalera i Salutació de Benvinguda

capçalera i saludo

Situada en la part superior, mostra el logotip de la seu electrònica de MUFACE, està present en totes les pàgines de la seu. Si l'usuari prem sobre el logotip serà redirigit automàticament a la pàgina principal de la seu electrònica de MUFACE.

La salutació és una breu exposició sobre la finalitat de la seu.

 

b. Menú esquerre

barra dreta plegadabarra dreta menú esquerre desplegada

Aquest menú és visible des de totes les pàgines que componen la "part pública". Està a la seva zona dreta vorejat per una franja blava que si es prem sobre ella o sobre les línies horitzontals es plega o expandeix fent que aparegui o desaparegui el menú esquerre. Es compon de 4 àrees o continguts principals

 

   Menú amb icones consta de 5 enllaços:

menú esquerre pagina d'inici1. Comprovació de Certificats: enllaç a la pàgina perquè els mutualistes puguin accedir als certificats que han sol·licitat a MUFACE.

2. Calculadora de Subsidis: Des d'aquest enllaç el mutualista podrà accedir a una sèrie de calculadores virtuals que li permetran conèixer l'import de les ajudes o subsidis que vol sol·licitar.

3. Descàrrega d'Impresos: s'obre en finestra nova la pàgina on pot descarregar-se en format PDF qualsevol imprès disponible al web de MUFACE i que pot emplenar electronicamente.

4. Registre electrònic comú: s'obre en finestra nova la pàgina del web des de la qual pot accedir a presentar qualsevol escrit o comunicació, no contemplat en aquesta Seu Electrònica, a través del Registre Electrònic Comú de l'Administració General de l'Estat (Ordre HAP/566/2013, de 8 d'abril, per la qual es regula el Registre Electrònic Comú.)

5. Perfil de Contractant: s'obre en finestra nova la pàgina on s'explica com s'accedeix al perfil de contractant de MUFACE publicat en la Plataforma de Contractació de l'Estat. També com a obtenció de documentació i horari de registre per a presentació d'ofertes.

Menú Informació:

Enllaços a continguts amb informació d'interès per als mutualistes.

Menú Contacte:

Des d'aquí l'usuari té accés a les diferents formes de contacte amb MUFACE que té a la seva disposició.

Menú d'Ajuda:

Enllaços amb informació d'interès per al mutualista que desitja interactuar amb la seu.

c. Menú de Serveis electrònics

Seccionis serveis

Situat al centre de la pàgina i es divideix en tres Seccions: Mutualistes  i Beneficiaris (color blau), Entitats Privades (color malva) i Administració Pública (color taronja).

Dins del primer bloc, els serveis són de dos tipus: els dirigits a tot el col·lectiu i aquells que són per a col·lectius específics.

Dirigits a tot el Col·lectiu:

 • Els serveis que tenen al costat el símbol clau significa que requereixen signatura electrònica.
 • Es divideixen en 6 grups: prestacions, mutualistes i els seus beneficiaris, sol·licitud de certificats, petició de documents, consultes i bústia.

 

Serveis permanents del col·lectiu

Dirigits a col·lectius específics:

Col·lectius Específics

Menú Entitats Privades:

 • Aquests serveis no estan dirigits al Mutualista

Menú Entitats Privades

Menú Administració Pública:

 • Aquests serveis no estan dirigits al Mutualista

Menú Administració Pública

c. Requisits d'Accés

Informació d'interès al mutualista per poder accedir als diferents serveis.

requisits d'accés

d. Peu de pàgina

peu pagina

Situat en la part inferior, és comuna a totes les pàgines i conté els enllaços a les pàgines web de MUFACE i del Ministeri d'Hisenda i Funció PúblicaContacti amb nosaltres,  així com enllaços a Mapa Web, Requisits Tècnics i Accessibilitat. Sota es troba el logotip del Ministeri, copyright i les icones de conformitat en matèria d'accessibilitat. En aquest sentit, la seu electrònica de MUFACE compleix amb les recomanacions internacionals d'accessibilitat de la iniciativa WAI (Web Accessibility Initiative)de el W3C (World Wide Web Consortium), complint un nivell 2 (AA).

A més, el contingut d'aquest portal s'ha desenvolupat sota una gramàtica XHTML Strict 1.0 i fulles d'estils CSS 2. Aquests estàndards garanteixen l'accés a la informació a través de qualsevol dispositiu de navegació que suporti les recomanacions del W3C.

2. Part privada

Té el següent aspecte:

part_privada_calmi

 

Com s'observa, hi ha quatre àrees:

a. Capçalera

Manté l'aspecte de la versió de sempre de la Seu ja que encara s'està treballant en una nova versió de la part privada d'aspecte similar a la part pública. Indica de forma clara al costat del logo del Ministeri i Organisme que s'està a la Seu Electrònica de MUFACE durant tota la navegació.

b. Menú de tràmits

Situat sota de la capçalera en manera horitzontal. Des d'aquest menú l'usuari es pot moure de forma ràpida pels diferents tràmits disponibles per a cadascun dels tres tipus d'accés. Aquests tràmits es troben agrupats en:

 1. Prestacions
 2. Mutualistes i els seus beneficiaris
 3. Sol·licitud de certificats
 4. Petició de documents
 5. Consultes

c. Finestra de tramitació

Una vegada seleccionat el tràmit que desitja realitzar l'usuari, serà en aquesta finestra on es durà a terme tota la tramitació telemàtica del mateix. Per a això el mutualista haurà d'anar emplenant els diferents formularis associats a cada procediment i avançant per les diferents pàgines que ho componen fins a finalitzar. A més, en la part superior dreta, l'usuari disposa d'un enllaç Desconnectar per sortir de l'aplicació i un altre per accedir a l'Ajuda  sobre el tràmit que està duent a terme.

d. Peu de pàgina

Situat en la part inferior, és comuna a totes les pàgines de la seu i conté en primera línia els enllaços all "Llistat de tràmits" disponibles i "Contacti amb nosaltres", des d'on el mutualista podrà fer arribar a MUFACE qualsevol suggeriment, dubte o comentari de forma telemàtica.

En segon lloc es troben els enllaços a les pàgines Web de MUFACE i del Ministeri d'Hisenda i Funció Públicaaixí com les icones de conformitat en matèria d'accessibilitat.